Stránky

pondělí 26. ledna 2015

Upgrade běhacího talíře


Jak to celé vzniklo si můžete přečíst v článku: Běhací talíř.

Vzhledem k tomu, že originální pseudoložisko na otočném podnosu z IKEA se komplet rozsypalo ani ne po půl roce intenzivního osmáčího běhání, bylo třeba pořídit ložisko nové. Pro tento účel jsem pořídila hromadu axiálních ložisek typu 51106 v http://eshop.madex.cz za 16 Kč/kus.

Pro správnou funkci je třeba mít 2 axiální ložiska.
1. ložisko otáčí talířem na nakloněné rovině.
2. ložisko otáčí šroubem, který drží talíř dohromady s nakloněnou rovinou.

Tělesové kroužky jsou přilepené k talíři a nakloněné rovině, mezi nimi jsou pak klece s kuličkami. Spodní tělesový kroužek je pak ještě přilepený k původnímu plíšku z rozpadnutého ložiska (možno použít např. hodně širokou podložku nebo cokoliv přes co to půjde sešroubovat k sobě). Celé to je tedy skrz na skrz sešroubované k sobě dvěma matkami, tak aby se to nepovolovalo. Místo dvou matek lze použít i samojistnou matku.

Model v Solidworksu ke stažení zde: http://mix.viakis.net/behaci-talir-model.zip



Protože původní plíšek mi přišel celkem ostrý je tam pro jistotu ještě vložen kroužek vystřižený z kartonu...

Na talíř je pak ideální nalepit smirkový papír (s jemnou zrnitostí), který skvěle poslouží k osmáčí manikůře, drápky jsou potom krásně zabroušené :)


9 z 10 našich osmáků doporučují talíř místo klasického kolečka...




5 komentářů:

  1. Tak tohle je naprosto boží nápad! Hledala jsem normální plastové talíře, ale zdálo se mi, že na nich zvířata běhala nakloněná do strany, ale to Vaše provedení je naprosto perfektní. Moc děkuji za nápad a hned se do toho dám, až nakoupím vše potřebné :) přeji osmákům a Vám hezkou zábavu ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se nápad líbí, naši osmáci na talíř nedají dopustit, běhají na něm už 3 generace a víc jak 4 roky.

      Vymazat
    2. Pak dám vědět, jak to dopadlo a třeba pošlu i video ;) chci to udělat pro moje potkanice ;) mám tam dvě tlusťošky, tak by mohly třeba zhubnout :-D

      Vymazat
    3. Super budu se těšit a přeji ať se dílo podaří ;)

      Vymazat
  2. Of the greater than 7 million households in the united states who don’t have access to traditional financial institution... Ensure having an advanced and reliable safety system in place and perfect buyer assistance service to avert challenges or deal with them easily. The value of a 우리카지노 license is determined by} the placement you run your small business. Approximately, you’ll need to pay about US$34,000 as a setup payment and then practically US$5,600 per month for the primary two years.

    OdpovědětVymazat