Stránky

neděle 23. prosince 2012

Vánoční stromeček

Vánoce jsou jedny z nejhezčích svátků v roce, proto jsem se letos rozhodla udělat nádherné vánoce i našim osmáčkům. No a co nesmí o vánocích chybět? No samozřejmě vánoční stromeček a dárky.

Vzhledem k tomu, že se všude píše o tom, že osmákům by se neměly dávat větvičky z jehličnatých stromů, tak můj prvotní nápad s malým smrčkem v květináči vzal za své. Když jsem později uvažovala, jak to tedy vyřešit? Napadlo mě: co tahle vyrobit stromeček se sena? No a stromečky rovnou dva, protože jeden pro Myšutku s Benem a druhý pro Pištu ve Vrbně.

Od nápadu k realizaci už mnoho nechybělo, stačilo si sehnat materiál na výrobu kostry a tu pak následně obalit senem. Takže hurá do obchodu shánět potřebný materiál.

V Hornbachu jsem koupila: tlustší kulaté dřívko na kmen, tenčí kulaté dřívka na větve a grilovací tyčky na makrely pro výrobu podstavce. V papírnictví pak lněný provázek na připevnění sena.

První fáze: podstavec (klasický kříž), ke kterému je připevněn kmen. Takže grilovací tyčky ve středu lehce vyfrézovat dremlem a následně vrutem přichytit ke kmeni.

Druhá fáze: vyvrtat ve spráném rozložení do kmenu díry o velikosti větviček a ty následně prostrčit.

Třetí fáze: obalit jednotlivé větvičky senem.

Tak stromeček bychom měli hotový, teď vymyslet jak ho nazdobit...

Z čeho tak vyrobit hvězdu? No moje mozkové zavity pěkně šrotovaly a nakonec vyhrála kukuřice.

Jak na ozdoby? Po chvilce uvažování mě napadlo různé jejich mlsky navléct na lněný provázek a stejně jako řetězy navěšet na stromeček. První ovšem bylo třeba nadělat dírky a pak navlékat a navlékat.


Zbývalo už jen hotové řetězy a další pamlsky navěšet na stromeček. Výsledek celého snažení:

1 komentář:

  1. Úžasnej nápad!
    Chtěla bych Vás pozvat na můj web http://potkani-informace.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat